December 20, 2012

20.12.2012

6:32am dah keluar pergi menoreh. Torehan terakhir untuk tahun ini.

If we survive 21.12.2012, you shall see my next update on 22.12.2012.

See you then.

:')

December 19, 2012


Nak!
Huhuhuhuhu

December 18, 2012

Resepi: Quick Cinnamon Rolls

I just wanna share my favorite recipe of all : Quick Cinnamon Rolls.

Uihhh lazatnyew!

Paling penting, tak payah susah payah guna yeast. Hihihih..


Dough
2 cups flour
2 tablespoons sugar
4 teaspoons baking powder
1 teaspoon salt
3 tablespoons butter
3/4 cup milk

Filling
4 tablespoons butter
1 cup brown sugar or 1 cup white sugar
3 teaspoons cinnamon

Glaze
1/2 cup powdered sugar
1/4 cup milk

Directions:

  1. For the filling, in a small bowl combine softened butter, brown sugar and cinnamon to form a crumbly mixture.
  2. Sprinkle 1/2 of the mixture over the bottom of a 9x9 pan.
  3. In a large bowl mix together flour, sugar, baking powder, and salt.
  4. Cut in softened butter (sometimes your hands are the best tools).
  5. Stir in milk to form a soft dough.
  6. Roll out dough on a lightly floured into a rectangle about 1/4 inch thick.
  7. Spread the remaining filling on the rolled out dough.
  8. Roll up the rectangle, with a sharp knife slice into 18 small rolls (12 if you want them a little bigger).
  9. Bake for 20-25 min at 400°F.
  10. For glaze, combine powdered sugar and milk in a small bowl and stir until smooth.
  11. Once rolls are finished, drizzle on glaze and serve warm.




December 15, 2012

MILO: Kumpul dan Menang Contest

Siapa kat sini yang tak suka MILO?

Milo minuman lazat dan berkhasiat. Milo dinosaur, milo tabur, milo ais, milo crepe .. eh! Tak tak .. milo crepe belum tercipta lagi. Wahahahaha..

Anyway, since suka sangat minum milo and suka sangat membeli milo (sebab malas nak buat sendiri), apa kata join this contest:


you may download the form

get more information 

Apa lagi?
MINUM MILO ANDA JADI SIHAT DAN KAYA

eh..kaya?

Hihihihi



December 14, 2012

The Bag.


I want this bag for my birthday. Maybe birthday yang ke-50 kot baru boleh dapat?
HAHAHAHAHAHA
*Sedih*

December 13, 2012

Cik Jah is the best!

Last nite pergi rumah our aunty, Cik Jah. Cik Jah ni kalau buat majlis makan-makan haruslah mendapat sambutan ramai. Majlis makan sempena birthday Mama and her husband yang kebetulan on the same date. xD

Good food. Good company. Good sport.

Memang marvelous lah!

Karipap sardin. Pulut kuning. Kari telur. Ayam bakar black pepper.... banyak lagi.

Thank you Cik Jah for having us.

Perut kenyang, hati pun riang. ^_^

December 12, 2012

12.12.12 Happy Birthday MAMA



HAPPY BIRTHDAY TO THE QUEEN OF MY HEART

MAMA

WE LOVE YOU TILL JANNAH



December 11, 2012

11.12.12 Happy 3rd Anniversary



Our Third Year
1112

love. alhamdulillah
xoxo





December 10, 2012

Feeling unwell.

I was down with flu, cough and now backpains!
Kena berjalan ala-ala supermodel (tak kuasa nak jalan macam nenek tua.. hihihi)

Merangkak sambil kutip mainan Zara, kemudian batuk-batuk sampai terkehel mak punya urat belah kanan ni ha.... tido pun kena straight. Batuk pun kena tahan dah tak boleh lepas begitu saja kalau tak merana woo sakit pinggangku yang ramping ini.

Nak rukuk' waktu solat pun dah macam robot sekadar 15% condong je boleh.

Hmmm..

Sesungguhnya sakit itu menghapuskan dosa-dosa kecil. Insyallah.

December 5, 2012

McD Prosperity Burger


I want!

11 ORANG YANG MENDAPAT DOA MALAIKAT


1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.
2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.
3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.
4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).
5, Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.
6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.
7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.
8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.
9. Orang yang membelanjakan harta (infak).
10. Orang yang sedang makan sahur.
11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.


December 4, 2012


December 3, 2012


Love Balloons.